Hej.

En del dagar innebär arbete vid datorn. I dag har det varit en sån dag. Letat bilder till fotoalmanacka för 2016. Kräsen blir man. Vill ha årstidsrelaterade bilder och helst superfina. Till slut får man inse att det blir bra.

Zidde är våran klippa! Gör alltid vad han ska. Då gäller det att hålla honom på gott humör med olika uppgifter så att han tycker om att jobba. Ut i skogen är viktigt att få komma! Han har verkligen gjort sig förtjänt av några veckor ledigt här i vinter.
Bingo in action på ridläger. Han är toppen att lära sig galoppera på!
Våra shetlandsponnyer har fått jobba hårt den här höstterminen vilket har visat sig genom att flera av dom har blivit halta. Bingo ska t ex vila ända in i Januari. Zidde fick ont i ett bakben och har vilat men är nu med igen men får snart vila igen. Nitro som ju börjar bli gammal, snart 25 år, har jobbat på med både ridning och körning och visade hälta i ett framben. Troligtvis avlastar han från bak. Han har också blivit behandlad men vill inte bli helt okej. Det är inte konstigt om det kommer förslitningsskador och att de blir lite stela med åren. Viktigt att de får röra på sig men halta ska de inte göra.
Nitro ska få behandling i morgon igen. Bilden nedan är från förra sommaren. Jisses vad högt han hoppade Nitro och vad han tyckte det var roligt! Taggad till max!
Dax för honom att få trappa ner på arbete. 1 lektion/dag får räcka och kanske bara 3-4 dagar i stället för 5. Vi vill ju att han ska fortsätta att tycka det är roligt! Blir nog pigg då istället. Att dra vagn har han alltid gillat! Pålitlig och trygg att köra. Bra läromästare!

Stormvindar och regnrusk i dag så då passar det bra med innearbete. Halt blev det också. Jobbigt för de hästar som ännu inte fått vinterskor och lilla Zeke. Han var duktig och tog det försiktigt. Han verkar vara en klok kille. Världens sämsta bild men en spånig Zeke som till vardags är svart. Ett riktigt charmtroll!